Experiența mea la Square1 Bootcamp

Am fost la primul Square1 Bootcamp by Rubik Hub cu o idee de startup.
Prima data am venit la Rubik Hub fara nicio asteptare, un workshop de antreprenoriat – programul RubikEdu – la facultate. Cateva canvas-uri, cateva schite de aplicatii si de planuri de afacere, si am iesit ireversibil din inertia destul de tipica facultatii. Cu abordarea lor… practic, filosofia lor bazata pe probleme si solutii, pe lucrurile pentru care vrem sa luptam si pe cat de bine ne pliem pe ele, e greu sa nu te atraga macar putin, cat sa “vezi si tu cum ar fi”. Inainte de asta, ma consideram destul de “realist”, dar acum vad ca era de fapt un fel de cinicism resemnat din care am reusit sa ies macar pentru cateva saptamani.
Acum a fost mult mai mult de atat. Daca inainte nu eram sigur daca sunt “one of them”, de data asta am venit cu incredere si entuziasm intr-un loc unde deja simt ca apartin. Aici sunt oamenii mei si proiectul meu e in “alpha”.
Am venit la Square1 Bootcamp care a fost un bootcamp in adevaratul sens al cuvantului. A fost un maraton de ateliere, de team-buildings si mentorat, care a scuturat si reformat fiecare fateta a proiectului meu, lucru vital intr-un mediu plin de surprize si riscuri.
Trebuie sa recunosc, mi-ar fi placut mai mult timp intre segmentele de activitate, in care sa pot procesa tot ce se intampla, eventual sa fie mai multe track-uri paralele din care sa alegem. Putin spatiu liber ajuta aprofundarea, si trebuie sa recunosc ca eram complet epuizat la sfarsit. Un model mai sustenabil ca energie mi-ar fi permis sa asimilez si sa comunic mai mult in zilele respective.
Totusi, am fost in permanenta in jurul unor oameni plini de initiativa si idei. Plini de sinceritate, de asemenea: mentorii (inclusiv membrii RubikHub-ului) ne-au sustinut ideile fara sa indulceasca lucrurile. Daca erau probleme, slabiciuni, parti nedezvoltate, nu au ezitat sa ne arate unde ar trebui depus mai mult efort.
Varietatea proiectelor m-a inspirat. Au fost proiecte de inteligenta artificiala, proiecte din bioinginerie, un laborator de ciocolata, proiecte educaționale nișate online sau offline … Fiecare cu un trecut si o perspectiva diferita.
Toata perioada pana la Makeathon e plina acum. Promovare, recrutari, design, carti de citit, proiecte de youth-work. Rubik Hub devine checkpoint-ul perfect, si prin urmare, Nord-Estul Românie și Piatra Neamț apar pe harta ca un loc “pentru antreprenoriat”.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.