Square 1 Bootcamp Tech Ideas by #InfoEC

100 de studenți de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” , împărțiți în 21 de echipe au petrecut 3 zile la Rubik Hub cu scopul de a descoperi viața de startup!

Studenții de la #InfoEC au venit de acasă cu temele făcute, mai exact cu ideile discutate și cu echipele formate! Iar cu ajutorul celor 22 de mentori au descoperit un traseu sănătos și bun de urmat pentru cei care vor să-și dezvolte ideea într-un startup de succes!

Programul evenimentului a fost unul destul de încărcat, pentru că am considerat util să strecurăm și câteva workshop-uri de bază pentru orice fondator de startup:

  • Idea 2 Business – pentru validarea pașilor ce trebuie parcurși de la idee până la transformarea acesteia într-un business sustenabil
  • Team alignement – pentru a identifica valorile comune între membrii echipei, motivația fiecăruia de a se alătura proiectului,  dar și responsabilitățile pe care fiecare și le poate asuma
  • Customer understanding – pentru a putea oferi soluții viabile, trebuie în primul rând identificată și înțeleasă nevoia/ problema publicului țintă vizat
  • How to Pitch – un workshop menit să te învețe să-ți prezinți într-un mod foarte structurat și clar ideea

După cele 3 zile de lucru intens diferențele au fost vizibile! Progresul s-a observat la fiecare dintre cele 21 de echipe, însă – ca în orice competiție – juriul a făcut un clasament în baza criteriilor de jurizare prestabilite, astfel:

Elementul surpriză a venit din partea unui susținător înfocat 😀 al Rubik Hub, Răzvan Căpățînă, co-fondator Maponia și angel investor. Acesta a considerat ca potențial există în fiecare echipă, dar a decis să ofere o bursă de încurajare celor de la EduNation și LevelUp.

Deși evenimentul s-a încheiat, drumul celor 21 de echipe abia a început! Rubik Hub își asumă responsabilitatea de a sprijini pe cei care doresc să crească și să se dezvolte pe plan profesional.

Toate acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul Patriciei, un profesor vizionar, aliniat la valorile și misiunea Rubik Hub, care în primul rând crede în puterea studenților săi!