Testimoniale de la Square1Bootcamp Tech Ideas

Square1Bootcamp este un test de anduranță pentru cei care au încredere în propriile idei. Este o provocare adusă startup-ului, cu scopul de a întări echipa, de a primi validare de la mentori experimentați și de a descoperi tot ceea ce trebuie să știi despre pașii pe care un startup aflat la început de drum trebuie să îi parcurgă. Este un eveniment în care #execuție, #structură și #inspirație sunt cuvinte cheie! Un eveniment în care timpul are o altă dimensiune, relaxarea nu-și are rostul, iar creativitatea este la cote maxime!

Square1Bootcamp TechIdeas by #InfoEC, organizat în colaborarea cu FEAA Iași a fost un program realizat cu respectarea principiilor de responsabilitate socială. Am pus grija față de mediu pe primul loc – minimizarea deșeurilor din plastic și a ambalajelor, reducerea risipei alimentare și utilizarea exclusiv a hârtiei reciclate. Am făcut totul cu maximă eficiență economică, făcând cheltuieli minime, dar cu impact maxim, prin achiziționarea produselor de la furnizori locali. În plus, întreg proiectul a fost realizat exclusive cu resurse atrase din comunitate și mulțumim pentru asta partenerilor: Orange, SCC Services Romania, Maponia, Fundatia Autonom, Brandweb, vitaminaqua, Poftis, Dopo Poco, Simigeria PETRU, Ora de Vin &YvonaMardare, Jassyro, Primăria Municipiului Iași.

Square1Bootcamp TechIdeas a fost pentru noi acel eveniment mult așteptat, în care ne-am putut demonstra pasiunea pentru ceea ce facem, dar și impactul pe care îl putem crea în regiune prin intermediul acestor tipuri de programe complementare curriculei universitare și colaborative. Cei 100 de studenți participanți sunt cei care au înțeles că antreprenoriatul poate fi o opțiune de carieră în Romania. Cei 20 de mentori care au susținut buna desfășurare a evenimentului sunt aceia care sunt conștienți de importanța ajutorului pe care îl pot oferi acestor tineri entuziaști. Iar cei 20 de voluntari care ni s-au alăturat sunt cei care au înțeles foarte bine puterea unei comunități, dar și nevoia de schimbare.

Considerăm că scopul acestui eveniment a fost atins, iar cea mai bună dovadă în acest sens este imaginea de mai jos, dar și aprecierile primite prin intermediul canalelor de social media sau a review-urilor postate pe pagina de Facebook.

Pentru a te ajuta să îți faci o părere mai clară despre ce a însemnat pentru participanți Square 1 Bootcamp Tech Ideas, redau câteva din testimonialele primite:

Spune-ne ce ți-a plăcut cel mai mult la Square 1 Bootcamp TechIdeas?

 • “Continutul a fost usor de inteles si asimilat. Teoria si practica au fost alternate astfel incat sa se sedimenteze informatiile. Locatia evenimentului a ajutat foarte mult la crearea unui atmosfere relaxante dar si productive in acelasi timp. Totusi, ce mi-a placut cel mai mult a fost ideea de a aduce mentorii si cum au contribuit acestia la eveniment. Faptul ca au povestit din experientele lor, dar si ca au lucrat cu echipele si le-au dat sfaturi directe, mi s-a parut cea mai buna idee.”
 • “Modul în care mentorii au interacționat cu noi, modul în care și-au expus ideile cu privire la start-up-urile noastre.”
 • “M-au plăcut enorm atat organizarea in sine, cat si oamenii care au participat si au impartasit din experienta lor .”
 • “Mi-a placut in primul rand cum a fost organizat evenimentul, atmosfera si cel mai important, mentorii!”
 • “Mi-a placut mult atmosfera de la Rubik si echipa care ne-a “predat” (membri rubik + mentorii)”
 • “Mentorii, modul cum interactionam cu ei, plus ca evenimentul iti da sansa sa vezi cum trebuie sa iti incepi un start-up.”
 • “Mi-a plăcut etapa in care mentorii au venit la grupe. Aș fi prelungit etapa aceea mai mult. Înveți mult și repede de la oameni cu experiență!”
 • “Partea cu mentorii mi-a plăcut cel mai mult!”
 • “Activitățile de mentorat, în care am realizat cu adevărat seriozitatea evenimentului și am transpus în mod real cum ar lua viață ideea noastră de start-up.”
 • “discutiile cu mentorii”
 • “Pentru prima data in viata mea, am reusit sa imbin distractia cu munca. Am reusit prin intermediul mentorilor si partenerilor sa imi ies din bula de comfort, sa imi cunosc mai bine persoanele din jur, si sa imi schimb perceptia in legatura cu ce se mananca viata.”

Spune-ne de ce ți-a plăcut cel mai mult:

 • “au stiut cum sa ne indrume si sa ne organizeze pentru a iesi un eveniment foarte frumos”
 • “Mentorii ne-au ajutat si au contribuit cu informatii valoroase pentru concretizarea ideii. Iar momentele recreative ne-au ajutat sa ne relaxam si sa ne cunoastem mai bine.”
 • “Pentru ca am lucrat si ne-am distrat in acelasi timp. Despre echipa nu am ce sa argumentez. Oameni faini !”
 • “Fara ei nu cred ca reuseam sa invatam atat de multe lucruri. Niste oameni minunati care si-au pus cunostintele pe tava, ca noi sa ne putem servi!”
 • “Am spus,  punctul de vedere al unui om care a  reușit in business este foarte valoroasa. Și nu ajungi ușor să vorbești cu unul. Aici au fost 50 pe banda rulantă. Superb!”
 • “Pentru că am reușit să vorbim cu oameni pe care nu i întâlnim oricum și oriunde. Oameni cu experiență de viață și cu reușite ce au fost dispuși să ne învețe astfel pierzând din timpul lor atât de prețios!”
 • “Pentru că am reușit să primim feedback de orice fel, din mediul de business, la ideea noastră.”
 • “pentru ca ne-au spus lucruri la care nu ne-am gandit, dar care sunt foarte importante si pentru ca au fost implicati si dedicati si ne-au oferit tips and tricks din experienta lor de business”
 • “Am simțit că am făcut totul doar pentru mine și echipa mea fără să fim constrânși de ceva. Au fost distracție și muncă îmbinate perfect.”