Rubikigai sau primii pași spre o viață creativă

Zilele acestea pregătim un batch nou din programul Rubikigai, o serie dedicată doar liceenilor și studenților, și ne entuziasmează peste măsură ideea de-a petrece 3 săptămâni (online, ce-i drept), explorând alături de ei pasiuni și valori personale. 

În mintea noastră, însă, rulează încă pe fundal experiența Rubikigai proaspăt avută cu 20 de oameni adulți, diverși și complecși, oameni din toată țara, cu cariere frumoase și diverse, care au venit către noi, în acest program, cu o întrebare comună: cum să dea mai mult sens vieții lor și cum să-și pună în practică idei care îi pasionează, antreprenoriatul fiind un răspuns potențial pentru mulți dintre ei.

Știam că Rubikigai e un program tot mai dorit și mai necesar în zilele noastre, însă tot ne-a luat prin surprindere să vedem că peste 120 de oameni, cei mai mulți in jurul vârstei de 35-40 de ani, cu cariere interesante construite în ani mulți, se înscriu într-un program de descoperire a pasiunilor și a primilor pași spre antreprenoriat. Apoi, uitându-ne spre statistici, am aflat că la nivel global, 85% din populație declară fie că nu e mulțumită cu ceea ce face profesional, fie că nu știe ce i-ar plăcea. Pentru noi, faptul că oamenii își pun aceste întrebări e un semn cât se poate de bun. Ne ajută pe fiecare din noi, la nivel individual, să fim aliniați cu noi, cu pasiunile noastre, și ne ajută și la nivel de societate să tindem cât mai mulți către asta.

Revenind la experiența noastră cu cei 20 de participanți din batch-ul anterior, a fost o bucurie să-i urmărim cu câtă curiozitate lucrează fiecare ca să-și descopere valorile cele mai importante, viziunea lor despre lume și misiunea pe care fiecare din ei iși dorește să o aibă în lume. Unii dintre ei au făcut pentru prima dată un astfel de exercițiu, alții nu-l mai făcuseră demult. Dar faptul că au ales ca, timp de 3 săptămâni, să se oprească din ritmul lor alert, din rutina jobului și să petreacă ore bune în acest proces, a fost incredibil pentru noi.

Rubikigai e procesul prin care oamenii încep, de fapt, această călătorie. Pentru unii e nevoie de luni sau chiar de ani să afle care e direcția în care vor să meargă, pentru alții e mai ușor să afle, dar poate mai greu să aibă curaj să o urmeze. Oricum ar fi, noi le rămânem aproape în procesul pe care l-au început și, poate cel mai valoros, ei inșiși își rămân unii altora aproape fiindcă s-a format, în aceste 3 săptămâni, o comunitate autentică aici.

Noi credem că absolut fiecare om poate aduce o valoare extraordinară în viața lui și în comunitatea în care trăiește, dacă e la locul potrivit, acolo unde face lucrurile din pasiune și plăcere. Și asta e misiunea noastră, în Rubikigai: să-i ajutăm pe oameni să navigheze până acolo. Deci dacă simțiți că nu v-ați găsit încă locul și vreți să explorați, programul acesta s-ar putea să fie pentru voi. Iar dacă știți pe cineva care are nevoie, fiți generoși și da-ți un share articolului acesta. 

Rubikigai este un program gratuit, ce reprezintă primul pas asumat într-o călătorie antreprenorială completă. Descoperă mai multe detalii aici!