RubikEDU #4

Learning by doing. RubikEDU, #3

24 de participanți | 30 de sesiuni de Office Hours | 8 mentori | 7 pitch-uri | 2 evenimente

Fiecare batch pe care îl încheiem – indiferent de programul la care facem referire – ne duce, invariabil, într-o stare ușor contemplativă: cum a fost, ce fel de oameni am ajutat, ce am făcut bine, ce am vrea să îmbunătățim pe viitor?…

Cel de-a treia serie a programului de educație antreprenorială RubikEDU s-a încheiat recent, iar sentimentul cu care am rămas este unul foarte plăcut și optimist în același timp.

Numărul mare de înscrieri ne-a demonstrat, încă o dată, că ecosistemul antreprenorial românesc are nevoie de programe educaționale de acest gen, dar, mult mai important, în acest ecosistem sunt foarte mulți oameni valoroși, inovativi, creativi, care au toate șansele și motivele să contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai, prin prisma startup-urilor de succes pe care le pot crea.

Ce structură are un astfel de program?

Între 24 mai și 8 iulie am reușit să conturăm, alături de 24 de tineri ambițioși, o micro comunitate efervescentă, aliniată la un obiectiv comun: acela de a-și transforma ideile inovative în afaceri de succes.

Acestă comunitate nou formată a beneficiat de un program intens de 7 săptămâni, cu multă muncă individuală, participări la workshop-uri specifice, dar și sesiuni de mentorat dedicate.

Bazându-ne mult pe conceptul de learning by doing, dar și pe experiențele antreprenoriale ale fondatorilor din comunitatea Rubik Hub, am dezbătut alături de participanți multe dintre temele pe care noi le considerăm relevante:

  • Define your MVP (mulțumim, Ovidiu Berdilă pentru prezentare și pentru povestea Picto!)
  • Value Proposition
  • PERSONA
  • Sales
  • Business Model Canvas
  • Build Your Landing Page
  • Customer Feedback Integration
  • How to Pitch

Nici de această dată nu am uitat de importanța surselor de inspirație, motiv pentru care le-am avut ca invitate la noua ediție Founders’ Story pe Ana- Maria Drăgănuță Briard – co-founder Avoteca și pe Petruța Buliga, founder Parentool. Iar evenimentul a fost moderat de Patricia Bertea, profesor universitar în cadrul UAIC și CEO BrandWeb.

Flexibilitatea este unul dintre elementele cheie pe care ne bazăm în programele noastre. Am adus la aceeași masă oameni dornici să învețe, dar fiecare cu un background relevant și impresionant. Asfel, surpriza plăcută a venit din partea uneia dintre participante, Maria Anghel, care a susținut un webinar captivant despre tipurile de contracte relevante pentru un startup founder. Încurajăm astfel de inițiative, pentru că sunt în perfectă aliniere cu motto-ul nostru, #GiveBeforeYouGet!

RubikEDU, așa cum v-am obișnuit, s-a încheiat cu o zi dedicată celor determinați și încrezători să-și vadă visul devenit realitate: Action Day. A fost momentul lor de glorie, în care au avut oportunitatea de a-și pitch-ui ideile în fața juriului.

action day cover

Mulțumim pentru încredere!

Toti cu care am interactionat sunt oameni faini, dar Raluca mai este si calda, rabdatoare si mereu cu o mana intinsa sa ajute. Ea se mai ocupa si de comunitate, iar cum aceasta este o tentativa da a o mari… iacata-ne aici.

Mi-a fost util faptul ca ne-a fost propus un traseu pentru evolutia startup-ului, au fost incluse in program cele mai importante instrumente de dezvoltare a startupului, am avut oportunitatea prezentarii afacerii/ideii de afacere cu care ne-am inscris in program si sa primim feed-back real. Multumesc!

(Ce a însemnat pentru tine RubikEDU?)


O înțelegere mai bună a ceea ce înseamnă oamenii care aspiră să devină antreprenori în România. O oportunitate să îmi sincronizez cunoștințele despre antreprenoriat cu Mihnea. Acces la tool-uri & persoane valoroase. Fun!

(Spune-mi 3 lucruri care ți-au fost cele mai utile?)


Office Hours; Framework-urile prezentate (în special excell-ul final și value proposition canvas) Sesiunea de feedback cu Radu Grigore

(Cum îți dorești să continue colaborarea cu noi, Rubik HUB?)

Mi-aș dori să pot apela la voi, o să țin aproape și o să mă mai înscriu la programe pe care le consider utile. Și da, dacă o să fie cazul, o să vă solicit pentru că sigur voi avea parte de răspunsuri profi!

Creează-ți propria călătorie antreprenorială!

RubikEDU reprezintă cel de-al doilea pas asumat în călătoria antreprenorială pe care noi ți-am propus-o. Dacă vrei să înțelegi mai bine despre cum poți evolua de la o idee la un startup de succes, te invit să explorezi site-ul nostru!

Urmărește-ne pe social media sau abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din ecosistemul antreprenorial românesc și nu numai! Urmează o nouă ediție RubikEDU, plină de surprize! Ține aproape! 🙂