Newsletter no. 4

Salut!

În numărul acesta vorbim despre răbdare. Răbdarea de a parcurge fiecare pas la momentul potrivit și de a îmbrățișa orice provocare venită pe neașteptate! Vorbim despre startup-uri care încep să culeagă roadele muncii, dar și despre evenimente sau programe concepute pentru antreprenori aflați în diferite stadii de dezvoltare profesională.

 

Questo, startup-ul co-fondat de unul dintre mentorii comunității Rubik Hub, Claudiu Petria, a primit recent o finanțare de tip angel investment pentru a-și extinde activitatea și pe alte piețe internaționale competitive.

 

 

În perioada 11-15 martie se organizează la nivel european Startup Europe Week, o serie de evenimente ce vor avea loc în diferite locații din UE, cu scopul de a celebra și promova antreprenoriatul. Rubik Hub se alătură acestei inițiative europene și organizează în perioada 12-14 martie, în colaborare cu Spherik Accelerator, evenimentul APROPO, Pornești un business_?

 

 

500 Startups vrea să-și extindă portofoliul est-european și sosește la București pe 12 martie. Enis Hulli, partener la 500, va petrece 4 zile la București pentru întâlniri cu startup-urile, office hours în care va discuta privat cu fondatorii sau workshop-uri.

 

 

Comisia Europeană și Agenția Spațială European organizează o competiție de proiecte care provoacă programatorii de pretutindeni să dezvolte o aplicație mobilă în care să integreze sistemul Galileo (sistemul global de navigație prin satelit al Europei). Termenul limită de înscriere este 28 martie 2019.

 

 

Medijobs si Nifty Learning, doua startupuri promițătoare din ecosistemul antreprenorial românesc, au fost anunțate în batchul Techstars Berlin. Acestea vor urma un program intensiv de 3 luni de mentorat și totul se va încheia cu un pitch în fața unor potențtiali investitori, la mijlocul lunii mai.

 

 

În data de 12 februarie Maastricht School of Management Romania a organizat un eveniment cu tema How to Run a Company With Private Equity. Invitatul principal al serii a fost Rafael Gonzalo (Managing Director, Operation, RAFAEL Strategy & Corporate Development at LINK Financial), care a oferit participanților o perspectivă desul de detaliată a ceea ce înseamnă Private Equity la nivel mondial, dar și național.