Startup Europe Week la Rubik Hub

APROPO, Pornești un business_?

Rubik Hub a avut plăcerea de a organiza în perioada 12-14 martie 2019, în cadrul Startup Europe Week evenimetul

APROPO, Pornești un business_?, în colaborare cu Spherik Accelerator, din Cluj Napoca.

A fost un eveniment dedicat în primul rând comunității locale și a avut ca scop principal promovarea antreprenoriatului, dar și oferirea unor instrumente de lucru menite să-i ajute pe cei cu idei de afaceri să treacă la nivelul următor.

Prima seară a evenimentului a fost dedicată poveștilor inspiratoare, venite din partea unor antreprenori cu experiență, mulți dintre ei fiind din Regiunea de Nord-Est a României.

Astfel,

Alexandru Păduraru, Managing Partner al Creative Tim a povestit despre provocările întâlnite în parcursul său personal și despre cât de important este sa fii perseverent în ceea ce faci! Totodată, Alex ne-a dezvăluit că la Startup Weekend Piatra Neamt 2017 a descoperit cât de important este să ai un mentor alături. Acum este el însăși un foarte activ mentor în comunitatea Rubik Hub!

Alex Burciu, reprezentant al Spherik Accelerator, ne-a vorbit despre cum să începi un startup. A punctat faptul că ideea pe care o ai poate fi în fapt soluția unei probleme identificate și, parcurgând pașii potriviți, poate fi transformată într-un startup de succes.

Ilinca Nicolae a transformat o problemă personală într-o soluție pentru întreaga comunitate! Clinica Pediatrică Anastasia a pornit de la un gând îndrăzneț, a crescut treptat și va continua să crească!

Valentin Maior, co-fondator Romanian-IT a adus în discuție două elemente cheie pentru dezvoltarea unui antreprenor: comunitatea și dobândirea a cât mai multor cunoștințe în domeniul în care dorești să excelezi.

Marius Berescu – Project Manager Spherik Accelerator ne-a explicat cum funcționează un proiect de amploare europeană de susținere a startupurilor și cât de important este să susții comunități mici de startup în procesul de dezvoltare, prin astfel de proiecte.

Stelian Bogza – co-fondator Benefit Online – ne-a prezintat parcursul dezvoltării unuia dintre startup-urile sale, evidențiind câteva dintre chestiunile care s-au dovedit a fi esențiale pentru echipă: atitudine (a fondatorilor si a tuturor membrilor echipei), curajul de a merge mai departe, importanța validării ideilor, potențialul de scalabilitate a startupului fondat și setarea unor obiective foarte clare.

A doua seară a evenimentului a fost dedicată unui atelier de lucru susținut de către membrii echipei Rubik Hub, From Idea to Business. Participanții au descoperit un instrument de lucru special creat pentru a ghida fondatorii spre o dezvoltare profesională sănătoasă și sustenabilă, în care etapele au o succesiune logică.

Ultima seară a evenimentului a fost organizată în colaborare cu echipa Future Makers și a constat într-un atelier de lucru susținut în baza unui Business Model Canvas. Acesta este un instrument de lucru, sub forma unui grafic, cu ajutorul căruia putem face conexiuni strategice între elementele fundamentale ale unei companii (cu scopul de a descoperi oportunități de creștere, de a identifica nevoi de a schimbare a strategiei de administrare sau de a introduce noi activități).