RubikEDU cover

La final de RubikEDU #Batch2

144 persoane înscrise | 43 selectați | 10 pitch-uri finale | 6 săptămâni | 10 workshop-uri | 30 ore de mentorat | 10 mentori implicați

 

#caută #acționează #acum

 

Pe 15 aprilie 2021 ne-am bucurat de un super eveniment în comunitatea Rubik Hub: Action Day, ca parte finală a celei de-a doua serii a programului educațional RubikEDU – pentru viitori antreprenori.

 

A fost momentul în care cele 10 echipe participante au prezentat publicului ideile lor, în sesiunea de pitching special organizată.

 

 

 

După un program intens de 6 săptămâni – în care fiecare participant a avut responsabilitatea de a participa la workshop-uri specifice, de a cere ajutorul de la echipa de organizare sau la mentorii implicați în program și de a dedica timp și energie pentru transformarea ideii într-un startup de succes – concluzia general a fost clară: rezultatele muncii sunt direct proporționale cu implicarea ta în proces!

 

Suntem recunoscători față de cei care au decis să facă acest pas hotărât alături de noi, dar și față de profesioniștii din comunitatea noastră care s-au implicat în susținerea atelierelor de lucru sau în sesiunile de mentorat! Împreună, am reușit să ne atingem obiectivul: să ajutăm oamenii proactivi să își însușească o mentalitate de startup și să construiască soluții de impact, pornind de la o problemă identificată în comunitate.

 

#GiveBeforeYouGet

 

Criteriile de selecție gândite ne-au ajutat să cunoaștem 144 de persoane dedicate, pasionate și dornice să crească. Dintre aceștia, am reușit să selectăm 43 de participanți pentru seria a doua a programului. Și 10 din ei și-au pitch-uit la finalul programului ideea în fața unui public relevant.

 

RubikEDU este cel deja cel mai longeviv program al nostru, iar pandemia ne-a determinat să-l trecem anul trecut 100% în online. Acest fapt ne-a dat oportunitatea de a ajunge la mai multe persoane din afara regiunii noastre, dar și de a aloca mai mult timp parcurgerii unor noțiuni esențiale pentru orice fondator la început de drum. Astfel, am decis adăugarea unor noi ateliere (MomTest, Cum validăm o idee?, Salles is Messy – Is it?) și extinderea timpului dedicat mentoratului.

 

La final de RubikEDU #Batch 2 considerăm că cel puțin 7 echipe sunt pe drumul cel bun, cu un MVP bine definit, cu care se pot înscrie oricând într-un program de pre-accelerare.

 

Acesta este doar începutul pentru participanții din RubikEDU #Batch2! Acum ei fac parte din comunitatea Rubik Hub, având acces la o rețea de profesionaliști din comunitățile de startup românești și nu numai, la resursele pe care noi le punem constant la dispoziția membrilor, fast track către alte programe organizate de noi sau de partenerii noștri și de susținerea nelimitată din partea echipei!

 

#WeAreInThisTogether

 

„Ieri s-a încheiat un foarte frumos program, RubikEDU. Deși a fost exclusiv online, am reușit sa ne simțim cu toții ca o echipa. Asteptam cu drag ziua în care o să vizităm Piatra Neamț. Am adunat informații foarte valoroase, am aplicat unele dintre ele ceea ce a adus pentru Mooshee App premiul de “Best idea validation”

Alex Chiriță

 

Mi-a făcut o mare plăcere această experiență și mi-ar plăcea să continui colaborarea cu voi într-o formă sau alta.”

Marian Stelian Cornea

 

Valoarea networking-ului este inestimabila, dar si mentoratul aduce un plus de valoare.”

Fănică Constantin Colbea

 

A fost foarte frumos, mulțumim lui Chris pentru insight-uri

 Daniel Ivanov

 

Mi-au invalidat ideea și am înțeles că oamenii au nevoie de încredere, să fie 100% siguri că banii lor sunt în siguranța, și că au nevoie să pună întrebări, au nevoie de clarificări și de asigurări că este bine ce fac. Cumva sunt back to square zero, dar nu am cheltuit nici un ban, am consumat doar timp si atenție….. FAIL FAST!”

Mihaela Damian

 

Mulțumim încă o dată,

 

  • Radu Grigore – mentor în cadrul sesiunilor de Office Hours 
  • Emanuel Martonca – mentor în cadrul sesiunilor de Office Hours  (@Mooshee)
  • Mihai Cepoi – mentor în cadrul sesiunilor de Office Hours (@TewnApp)
  • Alina Căpitanu – facilitator ImagoMol (@Synaptiq)
  • Roxana Mărgan – invitat Founders’ Story
  • Ruxandra Pui – invitat Founders’ Story
  • Șerban Vornicu – moderator Founders’ Story
  • Răzvan Crăciunescu – facilitator workshop Business Model Canvas
  • Chris Richardson – facilitator meetup Go To Market
  • Alin Păușan – facilitator workshop Instrumente de  validare

 


 

Pentru noi, călătoria continuă! Am lansat înscrierile pentru RubikEDU #Batch 3 și ne pregătim să lansăm prima ediție de anul acesta a programului de pre-accelerare RubikGarage.

 

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din comunitatea de startup Rubik Hub și nu numai, abonează-te la newsletter-ul nostru!