Cum s-a încheiat prima ediție a Square 1 Bootcamp, by Rubik Hub?

În perioada 27-29 iulie 2018 Rubik Hub a organizat Square 1 Bootcamp, un program de educație antreprenorială prin experiențe practice si simulări.

Programul s-a adresat celor care își doresc dezvoltarea abilităților antreprenoriale. S-au definit concepte, s-au testat si experimentat ipoteze, prin discuții susținute cu mentorii invitați, dar si prin participarea la ateliere de lucru cu diferite teme.

Evenimentul a debutat cu workshop-ul Team values, urmat de Idea canvas, ambele susținute de membrii echipei Rubik Hub. Cu ușurință s-a creat atmosfera dorita, astfel încât participanții au prins curajul necesar pentru a-si susține in public pitch-urile. S-au format ulterior 7 echipe, care au profitat de context si s-au pus pe treaba!

Ziua de sâmbătă a oferit participanților o foarte buna ocazie de networking intre ei, dar si cu mentorii invitați. Totodată, au avut posibilitatea de a învață lucruri noi si valoroase in workshop-urile anunțate: Mission-Vision-Values, Lean Canvas, ateliere de Skill Share: Creating Persona – cu Andreea Marinciu, CM Grapefruit, How to approach your market – cu Ramona Vinca, www.vinca.ro si un meetup al tuturor participanților, MVP Building – cu Alex Roznovat, Pixteller & Vlad Olaru, Pixelgrade.

Intre atelierele de lucru a fost suficient timp pentru munca individuala la proiect, dar si pentru Office Hours, susținute de mentori, cu fiecare echipa in parte.

Ultima zi a evenimentului, duminica, a fost dedicate finalizării conceptelor inițiate. Participanții au avut însă parte si de sesiuni de Skill Share: Customer Development – cu Andrei Ursache, Endava si Customer Experience – ­cu Radu Grigore, Business Analyst.

Evenimentul s-a încheiat cu pitch-ul final al fiecărei echipe. S-a discutat multe despre blocajele întâmpinate, despre oportunități, despre posibilitatea de dezvoltare, dar si despre pașii care ar trebui urmați de către cei ce doresc sa se dedice startup-ului.

Câteva dintre aceste echipe vor trece in etapa următoare a programului de mentorat – Office Hours.