Rubik Hub: alături de antreprenori, din inima unui ecosistem în plină expansiune

Într-un ecosistem în care se vorbește tot mai mult de investiții, accelerare, zebre și unicorni, parcă ți se pare tot mai greu să observi sau să te apleci asupra lucrurilor de bază. 

Nimeni nu îți poate garanta reușita startup-ului tău, însă pentru Rubik Hub educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea.

Astăzi suntem comunitatea de startup care te ajută în drumul tău ca antreprenor, de la procesul de autodescoperire până la prima investiție, creionandu-ti o călătorie completă, prin intermediul programelor educaționale pe care le construim și implementăm cu ajutorul mentorilor din comunitate.

Această călătorie poate fi personalizată, în funcție de stadiul în care te afli sau de nevoile pe care le ai. Este un proces divizat în mai multe etape, ce pot fi accesate gradual sau individual.

Poți începe cu Rubikigai, un program de explorare interioară, ce te ajută să-ți identifici pasiunile autentice, fie că te numeri printre cei care iau în considerare antreprenoriatul drept opțiune de carieră sau nu. Continuarea logică estei RubikEDU – pentru viitori antreprenori – un mix de resurse, instrumente și mentorat pe probleme specifice, ce creează contextul potrivit ca tu să-ți antrenezi mentalitatea și abilitățile și să faci primul pas asumat către startup-ul tău. Iar pentru startup-urile aflate în faza incipientă de dezvoltare sau pentru cele care au deja un MVP, am conceput un program special de pre-accelerare, Rubik Garage.

Desigur, această călătorie este puternic susținută de munca individuală și de dorința de creștere. Atât noi, cât și partenerii din ecosistem, venim în întâmpinarea antreprenorilor cu programe, proiecte sau inițiative complementare, ce pot fi de foarte mare folos, indiferent de etapa în care ești. Majoritatea acestor inițiative le vei găsi pe The Community Map, instrumentul care te ajută să promovezi sau să identifici cele mai faine evenimente de startup din ecosistemul antreprenorial românesc.

Un astfel de eveniment a fost Finding Product-Market Fit, ce a avut loc pe 27 ianuarie. Rubik Hub l-a avut invitat pe Max Menke, Founding Partner al GrowthX, un renumit fond de investiții și accelerator din Silicon Valley. Împreună, am organizat pentru comunitatea de startup din România un atelier de lucru în care participanții au aflat tot ce era de aflat despre lansarea pe piață a unui produs, angajamentul față de clienți sau profit.

România este un ecosistem de startup în plină ascensiune, iar acest lucru este cel mai bine demonstrat de dorința actorilor de a-și uni forțele și a colabora într-un mod strategic, concret. 

Așa a luat naștere RoStartup, un proiect prin care se dorește dezvoltarea primei strategii a ecosistemului de startup din Romania. Este acea masă de lucru la care s-au adunat reprezentanți ai mediului privat, ai comunităților în plină expansiune, ai autorităților publice și care – sub îndrumarea Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est și cu susținerea Comisiei Europene și a Băncii Mondiale – acum dezbat într-un mod inclusiv, transparent și realist cele mai bune practici ce pot fi integrate în viitoarea strategie.

Nu putem să nu menționăm și de dorința multora de a regăsi normalitatea, însă până la momentul propice, ce-ar fi să ne gândim la locuri cât mai faine din care putem experimenta un stil de viață mai echilibrat?! Prietenii de la Pluria au câteva sugestii deja, iar noi suntem tare încântați să regăsim spațiul nostru de coworking între propunerile lor! 

#WeAreInThisTogether #RubikHub #MixToMatch