Retrospectiva Rubik Start

Retrospectiva Rubik Start

June 4, 2024

Ediția cu numărul 1 din Rubik Start s-a încheiat cu succes, marcând un pas important în sprijinirea și dezvoltarea antreprenoriatului local din Piatra Neamț.

Această ediție a fost dedicată femeilor care vor să devină antreprenoare și s-a desfășurat în luna mai. Programul a oferit resurse, mentorat și oportunități de networking pentru a transforma ideile inovatoare în afaceri promițătoarre.

Despre agendă și mentori:

Programul a fost structurat astfel încât să acopere toate aspectele esențiale ale dezvoltării unei afaceri. Am avut alături mentori cu experiență din regiunea Nord-Est și nu numai:

Despre ideile de afaceri

Participantele au venit cu o varietate de idei inovatoare, reflectând diversitatea și creativitatea comunității antreprenoriale locale. Printre ideile dezvoltate în cadrul programului s-au numărat:

  • Servicii de fotografie de produs
  • Antreprenoriat social ce contribuie la păstrarea produselor locale tradiționale de pe Valea Muntelui
  • Centru de dezvoltare personală prin caligrafie
  • Producție de mobilier din metal reciclat
  • Creștere de plante ornamentale

Fiecare idee a fost analizată și rafinată cu ajutorul mentorilor, oferind claritate și direcție pentru dezvoltarea afacerilor.

Ce spun participantele despre program

Feedbackul evidențiază impactul semnificativ asupra dezvoltării lor personale și profesionale, dar și rolul unui program ca Rubik Start în Piatra Neamț. Iată câteva testimoniale:

  • Cătălina Tărcăoanu: Rubik Start m-a ajutat să îmi clarific și să îmi validez ideea de afacere. Mentorii au fost extrem de suportivi și am învățat atât de multe lucruri practice pe care le voi aplica în viitor.
  • Georgiana Bocancea: Cred că este nevoie de Rubik Start în Piatra Neamț pentru a încuraja femeile de aici, pentru a le da speranță, dar și pentru a atrage tinerii plecați, pentru a le demonstra că și într-un orășel ca Piatra se pot face lucruri.

Eveniment de încheiere

Prima ediție a Rubik Start s-a încheiat într-o atmosferă festivă. Șase participante curajoase au susținut pentru prima dată un pitch în fața unui juriu format din experți și investitori:

Gabriela Zamă a câștigat premiul pentru cel mai bun pitch cu ideea de a construi Centrul Cresc

Evenimentul a fost o oportunitate excelentă de networking și pentru a celebra reușitele obținute pe parcursul programului. Discuțiile au fost centrate pe provocările unei afaceri de la început până la succes, finanțare – avantaje și dezavantaje, echilibrul dintre viața personală și profesională și multe altele.

Despre Rubik Start

Rubik Start este inițiat de Rubik Hub, având ca scop sprijinirea și dezvoltarea antreprenoriatului în regiunea Nord-Est a României. Prin acest program, oferim resurse educaționale, sesiuni de mentorat și oportunități de networking pentru a ajuta antreprenorii să își transforme ideile în afaceri viabile. 

Ediția specială dedicată femeilor antreprenor a fost un real succes, demonstrând nevoia și dorința de sprijin specific în comunitatea locală. Vom continua să construim următoarele ediții pe succesul inițial, extinzându-ne și adaptându-ne la nevoile în continuă schimbare ale antreprenorilor.