Ce se întâmplă când îți urmezi misiunea personală

Dacă ar fi să fac un top al întrebărilor pe care le primesc mai des, „Cum de reușești să le faci pe toate?” ar câștiga detașat. Aparent, oamenii au impresia că ziua mea este plină cu o grămadă de activități și pun pariu că unii cred că muncesc până la ore mici din noapte. Sau din dimineață.

Aici intervine vestea șocantă: n-o să vă vină să credeți, dar ora mea de somn este destul de cuminte, dar cel și cel mai șocant este faptul că… dorm la amiază!

Pentru că nu este vorba despre timp. Este vorba despre priorități.

Ce este misiunea personală și la ce ne ajută ea

Există cel puțin două abordări ale acestui concept, dar noi astăzi nu o să vorbim neapărat despre ceea ce-ți este „dat” să faci în viață, ca un fel de datorie divină, deși cred tare mult și în acest lucru.

Deopotrivă, mai cred și în faptul că noi ne naștem cu anumite atribute: abilități, talente, înclinații spre un anumit domeniu și nu spre altul. Iar toate aceste atribute, dacă le aflăm și le urmăm, ne vor duce într-o direcție. Iar aceea este misiunea noastră personală.

Așadar, aș vrea să vă încurajez să nu priviți (neapărat) misiunea personală ca o direcție impusă de Divinitate, ci mai degrabă ca o obligație pe care noi toți o avem față de noi înșine: să ne descoperim și mai apoi să onorăm ceea ce suntem. Să mergem în direcția în care valorile noastre autentice ne duc, mai degrabă decât în direcția în care ne duc părinții, profesorii sau, și mai rău, gura lumii.

Două lucruri care se întâmplă când îți urmezi misiunea personală

1. Vei ști cine ești și vei lua decizii în conformitate cu sinele tău autentic. Mai apoi, vor afla și cei din jurul tău cine ești. Acesta este unul dintre principiile ce stau la baza conceptului de „personal branding”.

Atunci când știi cine ești cu adevărat, îți va fi foarte greu să faci lucruri care să nu te reprezinte, pentru că asta ar însemna să te minți pe tine, în primul rând. Când afli cine ești cu adevărat, e posibil să constați că locul în care îți petreci cel mai mult timp nu te duce în direcția misiunii tale. Și n-o să mai poți să te minți.

Iar atunci când știi cine ești, îți vei putea construi viața pe o bază solidă. E foarte important lucrul acesta, mai ales dacă te gândești să mergi pe calea antreprenoriatului.

2. Vei ști să pui limite. Înainte să accepți orice proiect, idee de business, propunere, vei trece totul prin prisma misiunii tale și îți va fi mult mai ușor să spui „da” doar lucrurilor care te îndreaptă în direcția în care știi că ai de mers.

Un alt lucru minunat care se întâmplă este că vei avea niște criterii în baza cărora să faci curățenie în viața ta: să renunți la oameni, experiențe, job-uri, business-uri și alte angajamente care nu îți servesc în devenirea ta. Și astfel vei face loc.

Și poate vei reuși și tu să dormi la amiază, în timp ce oamenii te întreabă cum de reușești să le faci pe toate :).

Asta facem în Rubikigai. Facem spațiu în viața noastră. Ne uităm cu sinceritate la noi și vedem cum suntem, în raport cu misiunea noastră personală. Apoi învățăm să facem alegerile cele mai bune pentru noi, să facem liniște și să ne echilibrăm. Pentru că, din acest spațiu de liniște, vom ști care sunt următorii pași pe care îi avem de făcut în călătoria noastră antreprenorială.

Sau, în fine, călătoria voastră antreprenorială, pentru că misiunea mea personală, deocamdată, este alta. Și se pare că o trăiesc din plin. Ceea ce vă doresc și vouă!

Sunt Ines și sunt „capul bunătăților” în Rubikigai. Sunt pasionată de explorarea lumii interioare și fac acest lucru cu mine însămi de mai bine de 8 ani. Am creat acest program în baza tuturor experiențelor terapeutice și de dezvoltare personală prin care am trecut de-a lungul timpului, motivată fiind chiar de propria misiune personală: lumea să devină un spațiu sigur în care fiecare dintre noi să ne manifestăm autentic și plenar.

Cred foarte mult că interiorul ne modelează exteriorul și că nu poți construi în viață ceva cu adevărat solid, dacă nu ai curajul să-ți explorezi periodic și temeinic propria persoană. În Rubikigai, vom crea împreună un spațiu sigur care să ne permită să lăsăm măștile deoparte și să începem explorarea cu blândețe și compasiune față de noi înșine.

Te aștept! Click aici pentru înscriere.