Cum se vede programul de incubare RubikEDU prin ochii participanților

Cum se vede programul de incubare RubikEDU prin ochii participanților

December 13, 2022

RubikEDU este programul de incubare din Rubik Hub, prin care ne propunem să-i ajutăm pe cei cu inițiative să învețe cum să treacă de la idee la startup. Tocmai am încheiat o nouă ediție, ultima pe anul acesta, printr-un Demo Day la Iași. Din cele 21 de startupuri selectate în program, 12 au ales să urce pe scenă pentru a-și prezenta ideea/soluția. 

Pentru noi, cel mai important feedback vine de la participanții noștri, iar gânduri ca cele venite de la câștigătorul ediției 4 (din 2021), Laur Ciorobea, ne dau energia necesară de a continua. Ce spune Laur:

„Am intrat în RubikEDU cu o idee în stadiul de prototip și pot recomanda cu căldură programul oricărui alt antreprenor la început de drum. Deși căpătasem o educație antreprenorială în cadrul studiilor de masterat, valoarea RubikEDU pentru mine a constat în a mă forța să regândesc în mod structurat și sistematic atât componentele startupului meu, cât și ipotezele pe care se bazau. 

În condițiile unui startup unde prioritățile se schimbă constant, iar urgențele nu încap în programul de lucru, acest timp alocat săptămânal a fost o resursă crucială. “Profesorii” nu s-au temut să ne confrunte cu întrebari grele, iar fiecare sesiune a fost un binemeritat “reality check”.

Beneficiind de sprijin și în afara ședințelor oficiale, călătoria mea RubikEDU a început cu o idee vagă, foarte tehnică și dificil de comunicat, și a culminat cu un plan de afecere bine pus la punct, cu care am și câștigat concursul de pitch ce încheie programul. Spun culminat în loc de sfârșit, întrucât sprijinul a continuat și după acest pitch prin sfaturi și oportunități de networking.

Cred ferm că RubikEDU poate ajuta antreprenorii cu idei bune să le pună în practică, iar pe cei cu idei bazate pe presupuneri greșite să le confrunte și să pivoteze într-un spațiu cu mai multe șanse de succes.”

Mulțumim tuturor celor ne-au ales să le fim alături în călătoria lor antreprenorrială!