[Newsletter Aniversar] 7 ani de Rubik Hub

[Newsletter Aniversar] 7 ani de Rubik Hub

May 27, 2024

Nici nu știm cum a trecut timpul, însă iată-ne aici: astăzi împlinim 7 ani de existență! 

Au fost 7 ani cu experiențe, programe și evenimente. 7 ani de când facem lucrurile împreună, de când ajutăm startupurile să crească și de când ne implicăm activ la dezvoltarea unui adevărat ecosistem. 7 ani de când #WeAreInThisTogether.

Povestea Rubik Hub a început pe 27 mai 2017, la Piatra Neamț. Deși la vremea respectivă ecosistemul de startupuri se afla într-un stadiu incipient, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a avut curajul să susțină un proiect care avea ca misiune dezvoltarea startupurilor din regiune, din România și nu numai.

Rubik Hub a devenit rapid un punct de referință pe harta internațională a ecosistemului de startupuri, din dorința ca cei cu inițiativă să găsească toate resursele necesare acasă la noi. Dincolo de toate acestea, dorința de a funcționa pe principiul #GiveBeforeYouGet este cea care a făcut diferența.

Până în prezent, am sprijinit peste 300 de fondatori, iar peste 4000 de participanți au trecut pragul hubului, care oferă și un spațiu generos de coworking. Ca parte din programe, fondatorii au obținut investiții totale de peste 55 milioane de euro.

It takes a #Team to build the #Dream

Rubik Hub înseamnă, întâi de toate, #echipă. Căci despre asta e vorba: despre o echipă care crede cu adevărat în ceea ce face și, mai mult decât orice, crede în cei din jur. Pe unii dintre noi poate i-ai cunoscut deja sau poate că i-ai văzut în programele și evenimentele noastre, însă suntem cu toții mereu aici, în spatele a ceea ce se întâmplă la Rubik.

Așa că, da, Rubik Hub suntem noi – o echipă de visători, care clădește și își duce visul mai departe. Împreună suntem mai puternici și mai aproape de a face o reală schimbare în lumea startupurilor.

Mentorii, cei care ne arată mereu că #WeAreInThisTogether

Nu ne-am fi aflat astăzi aici fără mentorii noștri care ne ajută să le oferim fondatorilor de startup un proces de învățare valoros.

Astăzi ne bucurăm să avem peste 250 de mentori, din țară și din străinătate, pe care îi prețuim nespus. Suntem recunoscători pentru că ne-au inspirat și ne-au susținut necondiționat, ajutându-ne să ducem misiunea mai departe și să-i îndrumăm pe cei care trec pragul programelor noastre.

Mulțumim că sunteți alături de noi în această călătorie!

#WeAreInThisTogether!

Programele noastre

Fiecare an aduce zeci de echipe, fondatori și persoane în programele noastre. Aceștia vin fie cu o idee de startup, pe care doresc să o transforme într-o afacere viabilă, fie cu dorința de a-și extinde startupul, de a atrage investiții sau de a se extinde pe piețe noi din Europa ori chiar din SUA.

Ce urmărim cel mai mult este ca prin programele noastre să asigurăm fondatorilor de startup, indiferent de nivelul de experiență, o călătorie antreprenorială completă. Printre acestea se numără:

  • Rubik Start: Destinat persoanelor cu inițiativă, care vor să-și amplifice spiritul antreprenorial și să-și clarifice ideea de afacere. Ediția curentă are loc în Piatra Neamț. 
  • RubikEDU: Un program de pre-accelerare care ajută fondatorii de startup să facă pasul de la idee la startup, oferind participanților cunoștințele și resursele necesare pentru a progresa. Ediția a 9-a a programului este pe punctul de a se încheia. Acesta a fost primul program, lansat în 2018, pe atunci pentru studenți.
  • Rubik Garage: Dedicat celor care își doresc să scaleze pe piețele din Europa, beneficiind în tot acest timp de resurse, mentorat și sprijin personalizat. 
  • Rubik Scale to USA: Acceleratorul pentru startupurile care vor să se extindă pe piața din SUA. Anul acesta, echipa programului a organizat pentru cohortă o delegație în State.
  • Ready to Raise: Un program care sprijină startupurile în procesul de atragere a investițiilor, destinat celor care au trecut deja prin programul de accelerare. 

În plus, organizăm ✔️evenimente speciale pentru comunitatea noastră, ✔️ workshopuri pentru fondatorii de startup, ✔️ ateliere destinate tinerilor, și ne asigurăm că ✔️ facilităm conexiuni importante pentru cei care ne cer ajutorul.

ROStartup este una dintre cele mai importante inițiative în care ne-am implicat. A luat naștere în 2020, din nevoia de a reglementa ecosistemul de startup românesc și pentru a facilita reziliența și colaborarea.

ROStartup a pornit de la noi, dar acum este a întregului ecosistem, iar curând va fi înființată Asociația ROStartup Ecosistem, organizația umbrelă a ecosistemului național de startup.

Cel mai frumos cadou pe care l-am primit pentru aniversarea a 7 ani de existență a venit din partea echipei ProTV și a Cameliei Donțu, cărora le mulțumim pe această cale pentru invitația primită.

Duminică, pe 26 mai, am apărut într-un reportaj special de la „România, te iubesc!” unde am povestit despre ce înseamnă Rubik Hub, despre educația antreprenorială și cum ajutăm fondatorii de startup în procesul lor de a porni sau de a crește propriul startup.

PS. Dacă vrei să vezi și tu materialul, îl găsești chiar aici.

Mulțumim că ești aici, alături de noi, și că faci parte din povestea noastră! 💛

Întreaga echipă Rubik Hub
#WeAreInThisTogether