De ce Rubik Garage?

Dacă ai o idee la care ai început să lucrezi și ești în căutarea unui „garaj” care să te sprijine în aliniere, contrucție și validare, programul Rubik Garage este cel potrivit pentru tine.

Încă nu ești convins? Iată câteva povești de succes care au început dintr-un garaj!

Amazon – garajul lui Jeff Bezos din Bellevue, Washington. A durat aproape un an până să vândă prima carte. Deschis din 1994.

Microsoft – Bill Gates și Paul Alten au construit în garajul lor primul sistem de operare pe care l-au vândut pentru 80.000 de dolari.

Disney – Walt Disney și fratele lui Roy au folosit garajul unchiului său pentru primul studio de film. În 1923.

Apple – Steve Jobs și Steve Wozniak au asamblat primele 50 de computere în 30 de zile în garajul părinților lui Steve, din Cupertino, California. În 1976.

Google – Larry Page și Sergey Brin au început Google în garajul actualului CEO Youtube – Susan Wojcicki. Totul a plecat de la un proiect în cadrul Standford. În 1998.

Harley Davidson – William Harley și prietenul lui Arthur Davidson au creat designul motorului pentru o bicicletă într-o baracă mică de lemn, în Wisconsin. În 1903.

Hewlett-Packard – Will Hewlett și Dave Packard au început în garajul lui Packard din Palo Alto, California și prima comandă au avut-o de la Walt Disney. În 1938.

Mattel – Harold Matson și Elliot și Ruth Handler au început într-un garaj din California. Au plecat de la rame pentru fotografii din resturile cărora construiau case pentru păpuși. Au devenit producători de jucării, iar cea mai cunoscută este păpușa Barbie. În 1945.

Dell – Michael Dell a început să asambleze calculatoare în garajul personal. În 1984.

Nike – nu a avut nici măcar un garaj. La început, timp de 2 ani, Phil Knight și antrenorul lui, Bill Bowerman, au vândut primele produse din portbagajul unui Plymouth Valiant. În 1964.

Avantajele unui garaj?!  (extrase din exemplele de mai sus)

  • Focus și prioritizare
  • Riscuri minime
  • Costuri  minime
  • Construieși foarte repede un MVP (minimum viable product)
  • Spațiu suficient pentru început
  • Majoritatea companiilor au avut cel puțin 2 co-fondatori.
  • S-au ajutat între ei, cumpărându-și produsele.
  • Mentori le erau antrenorii, profesorii sau familia – acces la o comunitate

PS: Garajul are o ușă mare, deschisă conectării cu potențialii clienți. Nu ești deconectat de realitate din cauza celor 4 pereți ai unui birou clasic!

Acum găsești și în România o comunitate care să te poată ajuta să-ți testezi ideea fără prea multe riscuri și costuri. În Rubik Garage pre-accelerator vei putea face asta cu ajutorul echipei, comunității și a „uneltelor” pe care le punem la dispoziția ta. Află beneficiile și agenda celor 6 luni pe care le poți descoperi aici.

Te poți înscrie direct aici.