RubikEDU logo sq

RubikEDU – pentru viitori antreprenori. Cum s-a încheiat prima sesiune a programului?

RubikEDU logo sq

”Echipa programului a fost proactivă și alături de noi pentru orice nelămurire. Am aflat multe informații și am început să înțeleg perseverența și semnificația cuvântului acționează. Am cunoscut o comunitate cu aceleași idealuri, principii și dorința de a schimba ceva în jur. Mulțumesc pentru ocazia de a participa!”

 Elena Stanciu, participant RubikEDU #batch1

Rubik Hub este astăzi comunitatea de startup care te ajută în drumul tău ca antreprenor, de la procesul de autodescoperire până la prima investiție, creionându-ți o călătorie completă, personalizată.

RubikEDU, ca parte a acestei călătorii, a fost un program pilot,  în care ne-am dorit și am și reușit să validăm structura și curricula într-un format 100% online. Acest format presupune și mai multă energie din partea organizatorilor pentru a crea engagement-ul între participanți și pentru a menține atenția și interesul pe tot parcursul programului.

caption RubikEdu StartupStories

Câțiva dintre alumni Rubik HUB, Patricia Bertea @BrandWeb, Costina Mitrofan @Rungutan, Ovidiu Stegari @Sitter și Ovidiu Berdila @Picto –  și-au dat întâlnire în cadrul sesiunii Startup Stories pentru un strop de inspirație și pentru a răspunde întrebărilor participanților.

Ne-am bucurat să descoperim interesul din ce în ce mai mare pentru antreprenoriat în rândul populației active și în rândul studenților. Numărul mare de înscrieri ne-a depășit așteptările, dar ne-a dat energia și determinarea pentru a livra un program folositor viitorilor antreprenori.

Unul dintre obiectivele programului a fost acela de a contribui la formarea unei gândiri antreprenoriale, prin utilizarea diferitor instrumente de lucru, metodologii specifice și prin discuții constructive cu mentorii și participanții programului.

Accentul în cadrul programului a fost pus pe modalitatea de evaluare a unei idei de business, pe importanța procesului de validare și pe construirea unui MVP.

caption RubikEdu workshop validare - Alin Păușan

Alin Păușan – @Actable100, a răspuns invitației Rubik Hub de a susține unul dintre atelierele de validare, participanții având astfel ocazia să afle cele mai importante sfaturi direct de la un fondator experimentat, care a înțeles de-a lungul călătoriei sale antreprenoriale importanta procesului de validare.

Simțim că, în ciuda distanței, după 5 săptămâni de lucru intens, cot la cot, s-a creat o comunitate faină, iar acest lucru e foarte important pentru noi!

S-au înscris 144 de oameni, iar în urma unui proces amplu de selecție au rămas în program 42 de participanți. Ce-a fost interesant pentru noi, e că persoanele care s-au înscris, au început să prindă curajul necesar pentru a dezvolta un proiect pe cont propriu. Nouă asta ne dă încredere, fiindcă frica s-a dovedit de-a lungul timpului principalul motiv pentru care oamenii nu fac pasul spre antreprenoriat.

Finalul programului ne-a adus și o surpriză plăcută: 3 dintre participanți au decis să formeze împreună o echipă și să continue toți 3 să lucreze la aceeași idee.

RubikEDU a fost pentru majoritatea un proces de validare a ideilor. Însă câțiva dintre participanți au reușit să prevadă riscurile implementării ideilor lor, motiv pentru care au decis să le invalideze, realizând cât este de important să te concentrezi pe proiecte noi și obiective, fără a cheltui sau risipi resurse valoroase de bani, timp și energie.

caption RubikEdu Ideathon- Tudor Mihai

Tudor Mihai – @Innovating Society – a ghidat pe participanții programului RubikEDU într-un proces complex în cadrul Ideathonului organizat la RubikEDU. Aceștia au avut posibilitatea de a descoperi metode de generare a ideilor, sistematizarea ideilor și valorificarea acestora.

Ca parteneri logistici, ne-am bucurat de sprijinul echipei platformei Babele, despre care puteti afla mai multe info aici.

👉 Vom da drumul la noile înscrieri pe 1 Februarie!

RubikEDU #batch2 va începe pe 1 Martie.👈

Eșecul, odată întâlnit în calea noastră, nu trebuie să ne oprească sau să ne facă să renunțăm la antreprenoriat. Succesul crește exponențial în momentul în care înțelegem că este firesc să experimentăm, să testăm soluții, să reluăm, să repornim la drum, să acceptăm că pe parcurs pot apărea și blocaje.

caption RubikEdu main topics

CAUTĂ. ACȚIONEAZĂ. ACUM.