Serie de workshopuri pentru studenți

Serie de workshopuri pentru studenți

May 25, 2023

Săptămâna aceasta ne-am întâlnit cu studenți de la patru universități din Iași pentru a povesti despre valori, pasiuni și, mai ales, antreprenoriat.
Am încurajat participanții să se uite la viitor din perspectiva valorilor și să aibă încredere că pot face tot ceea ce își propun. Știm că, pentru mulți dintre ei, gândul la viitoare carieră aduce emoții și nesiguranță, mai ales dacă nu au stat până acum să-și exploreze pasiunile. Noi spunem că am reușit să le dăm o doză de curaj și inspirație, mai ales că cei mai curajoși dintre ei și-au pus antreprenoriatul pe lista de opțiuni de carieră la finalul discuțiilor.
 
Prin cine sunt, ce știu și îmi place să fac, cum pot fi util celor din jurul meu și unde pot aduce o contribuție unică, adică prin descoperirea propriului Ikigai, ajungem să ne trăim viața cu mai mult entuziasm, să facem lucrurile care contează cu adevărat pentru noi și să avem un impact pozitiv atât în mediul profesional, cât și în cel personal.
 
Iar atunci când valorile sunt bine definite înainte de a porni în antreprenoriat, potrivirea dintre fondator și piață (founder-market fit) este și mai solidă și crește șansele de supraviețuire ale unui startup.
Mulțumim universităților: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, Universitatea Națională de Arte “George Enescu” Iasi și Centrului de inovare și transfer tehnologic MAVIS din Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași.