inaugurare Rubik miniHub UAIC

Rubik miniHub – micro comunitatea noastră la UAIC

Dacă crezi și vrei, lucrurile se vor întâmpla!

Cu acest îndemn ne-a întâmpinat dl Vasile Asandei, Directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, la deschiderea primului spațiu Rubik miniHub din Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Miercuri, 27 noiembrie 2019, echipa Rubik Hub a deschis la UAIC, cu susținerea Orange Romania și Raiffeisen Bank Romania, un nou spațiu dedicat studenților, Rubik miniHub.

 

Acesta nu este un simplu spațiu de coworking, dar unul dedicat dezvoltării și educării unei micro comunități de tineri care doresc să ia în considerare antreprenoriatul drept o opțiune de carieră, care au inițiativă, sunt deschiși și pun accent pe creativitate și inovare.

Rubik miniHub este un proiect născut din dorința de a consolida inițiativele comunității Rubik Hub într-unul din punctele cheie ale Regiunii Nord-Est, campusul UAIC.

Aici se vor dezvolta proiecte și activități din sfera educației antreprenoriale, însă spațiul propriu-zis este deschis oricărui student care este în căutarea unui loc alternativ din care să învețe sau să lucreze.

De administrarea efectivă a spațiului se vor ocupa studenți care activează în diferite organizații studențești, sub coordonarea Serviciului pentru Studenți și Absolvenți din cadrul UAIC.

La eveniment au participat reprezentanți ai principalilor piloni ai ecosistemului antreprenorial regional: mediul academic, mediul privat, organizații non-guvernamentale și instituții publice.
„La ADR Nord-Est avem o viziune, anume să facem din regiunea noastră o zonă în care oamenii au idei, dar și resurse pentru a le implementa. Sunt foarte bucuros că echipa de la Rubik Hub a reușit să construiască aceasta comunitate frumoasă la Piatra Neamț, care astăzi se extinde la Iași și ne dorim să continue acest proces de propagare la nivelul întregii regiuni.” – dl Vasile Asandei, Directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

„Mă bucur că încă de la început am reuși să dăm viață și consistență acestui spațiu! Mi-aș dori ca tinerii care îi vor trece pragul să fie extrem de inspirați și ideile ce se vor naște aici să se transforme în niște business-uri de succes la nivel global!” – dl Bogdan BABICI – Director Business Hub Regiunea Centru-Est Raiffeisen BANK.

„Astăzi celebrăm un nou pas făcut cu încredere de Rubik Hub în călătoria de a transforma Regiunea de Nord-Est si România într-un ecosistem care generează cu succes startup-uri globale” – Vlad Gliga, CEO Rubik Hub.

„Ne face plăcere sa susținem colaborarea între mediul academic, privat și public din regiune, acum și prin spațiul RubikminiHub din campusul UAIC. Ne dorim ca acest spațiu sa fie un punct de întâlnire între studenții de la diferite facultăți și specializări. Vedem un potențial imens și credem că proiectele de valoare iau naștere din colaborarea între expertiza tehnică, economică și pe domenii specifice de activitate.” – dl Dorian DRĂGHICI, Managing IOT Solutions Consultant Orange România.

Evenimentul de inaugurare a inclus o sesiune de pitching susținută de câteva dintre startup-urile din programele noastre educaționale, Rubik Garage și Startup Spinner Makeathon, dar și un workshop de educație financiară susținut de Raiffeisen Bank România.