Rubik miniHub

Deschidem RubikminiHub la UAIC

Rubik Hub, ca parte a Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est , alături de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, te invită miercuri, 27 noiembrie, de la ora 14:00, la lansarea RubikminiHub.

Rubik miniHub este un spațiu care sparge tiparele metodelor clasice din educația românească, un spațiu în care tinerii sunt încurajați să vină să lucreze împreună, să descopere scopuri și valori comune, să își pună în aplicare ideile de startup. Spațiul va fi locul potrivit fie pentru a citi o carte, fie pentru a se conecta cu oameni potriviți sau să aibă discuții cu mentori din comunitatea Rubik Hub. Rubik miniHub – un spațiu dedicat studenților pentru lucru pe ideiile / proiectele lor. Bibliotecile și sălile de lectură nu sunt potrivite pentru asta. Această inițiativă vine în contextul unui program complex de educație antreprenorială RubikEDU și răspunde nevoii de stimulare a lucrului în echipa și a spiritului de inițiativă în rândul studenților. Spațiul, cu o suprafață recomandată între 70 și 100 de mp, va fi amenajat într-un design specific celor mai moderne spații de coworking din lume pentru a crea un mediu de lucru atractiv și stimulant iar în administrarea și întreținerea lor vor fi antrenate asociațiile studențești. Menționăm că spațiul va fi accesibil în mod gratuit tuturor studenților universității. Funcționarea spațiului va fi eficientizată printr-un regulament stabilit de comun accord.

Acest proiect a fost dezvoltat în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și susținut de Orange Romania și Raiffeisen Bank Romania.

Evenimentul va începe la ora 14:00 cu o sesiune demonstrativă de pitching susținută de startup-urile din programul de pre-accelerare Rubik Garage și se va continua cu discuții între reprezentanți cheie ai ecosistemului antreprenorial românesc și invitați.

RubikminiHub este un proiect care a luat naștere din dorința de a oferi și celor din afara orașului Piatra Neamț ocazia de a se bucura de un spațiu creativ, deschis și colaborativ, precum cel de la Rubik Hub! Este dedicat studenților și profesorilor universității care sunt în căutarea unui spațiu de lucru alternativ, însă va fi folosit și pentru evenimente, programe sau proiecte antreprenoriale.

Agenda orientativă a evenimentului este aceasta:

  • 14:00 – 14:30 Demo Day, powered by Rubik Hub
  • 14:30 – 15:30 Lansare RubikminiHub
  • 15:30 – 16:00 Pauză de cafea
  • 16:00 – 17:00 Workshop: Educația financiară, susținut de Raiffeisen Bank Romania
  • 17:00 – 18:00 Workshop: From Idea to Business, susținut de echipa RubikEdu
  • 18:00 – 20:00 Cocktail & Networking

Evenimentul este deschis publicului larg, iar intrarea este liberă.